Klaskrant De Villa

Etiketten drukken

woensdag 11 september 2019

"drukken"September in onze Freinetgroep, dat betekent:

* een stukje vierde leerjaar verwelkomt een tiental kinderen uit het derde en dat is wennen

* we maken plannen voor het nieuwe schooljaar

* leuke tradities binnen onze groep worden doorgegeven aan de kinderen van het derde (bv spelletje kiezen als je jarig bent)

* praktische gewoontes aanleren (bv leren werken met een verbetersleutel)

Werken aan de straat

dinsdag 10 september 2019

Op dinsdag 17 september wordt de Augustijnenstraat afgesloten ter hoogte van GVBS De Ham. Er wordt tijdelijk dubbelrichtingsverkeer ingesteld vanuit kant Zandpoortvest en Meysbrug. De reden is een verzakking in de rijweg en de werkuren zijn van 9 tot 15 uur. Fietsers en voetgangers behouden doorgang.

Slotfeest 2019

Het schooljaar werd in stijl afgesloten!

In De Villa organiseerden we een doorschuif-spel namiddag, in het Zonnehuis is er een forum met een 'blink'moment voor elke klas. Uiteraard met beide een diploma-uitreiking voor de oudsten van de kleuterschool en de oudsten van de lagere school. Klik door voor de foto's!

20 km met de fiets

vrijdag 21 juni 2019

We hebben van de school een uitdaging gekregen om 20 km af te leggen. We hadden afgesproken om naar Planckendael te fietsen. We gingen 15 km heen en 5 km terug. In Planckendael hebben we een uitdaging gekregen van Katrien om 5 bedreigde diersoorten te zoeken. En we hebben ook van een andere groep 2 opdrachten gekregen die we moesten doen. Zo moest een groepje een wakkere koala fotograferen. Een ander groepje moest dan weer ooievaars op 3 verschillende plaatsen vinden. De 20 km uitdaging is ons gelukt en het was een toffe dag in Planckendael.

 

Veilig oversteken

dinsdag 16 april 2019

Enkele kinderen uit de groep kregen een opdracht rond zebrapaden. 

Ze maakten samen met een papa een leuk sensibiliseringsfilmpje om zebrapaden te gebruiken.

Klimaatmars

zondag 24 februari 2019

Al een hele tijd is er in onze klassen van de 2de en 3de grote interesse voor de klimaatmarsen in Brussel.  Het is een onderwerp dat de afgelopen jaren heel vaak naar boven kwam in oa de actuaronde; plastic soep, opwarming, kunst met afval, minder vlees eten, dieren die eronder lijden, ijskappen die smelten, ...