Buitenspel

zondag 10 november 2019
Groep

Dinsdag is onze buitendag.

We proberen zo veel mogelijk wanneer het weer het toelaat naar buiten te gaan. In de voormiddag doen we een buurtwandeling. 

Heel leerrijk wat we onderweg allemaal zien! De graafmachine die een grote put graaft, heel indrukwekkend; een politieman die met de fiets voorbij rijdt en dan even stopt om goeiedag te zeggen; de straat op de juiste manier oversteken met ons aangepast liedje erbij; iemand herkent een huisnummer en dan beginnen we te vergelijken...; lange strepen die de vliegtuigen maken in de lucht -- waar is de laatste? de kortste?; ...

Elke week zien en horen we andere dingen , of wandelen we eens naar het park, gaan we naar de winkel,...

In de namiddag gaan we buiten spelen, niet zomaar zoals gewoon op de speelplaats -- nee we proberen telkens een ander spel te voorzien met nieuwe uitdagingen en samen met de groep van Trien. Deze week was het spelen met de herfstbladeren. Met karretjes en kruiwagens en borsteltjes hebben we heel wat bladeren kunnen bij elkaar vegen. Samen spelen en samen de grootste berg maken was heel leuk, we vergelijken, we oefenen veel begrippen: veel, weinig, groot, klein, ... De kleuters waren dolenthousiast wanneer we iets konden verstoppen onder de bladeren. Ook spelen met de boomstronken was fijn, oei die is te zwaar, kan ik die wel opheffen, of vervoeren in mijn kruiwagen? ... allemaal kleine probleempjes waar we samen een oplossing moeten voor zoeken.

Het was weer heel fijn!!!het was weer heel fijn!!