Bezoek in de circusschool

donderdag 1 maart 2018
Groep

Hieronder een ontroerend verslag door een grootvader die mee gegaan is naar de circusschool.

Bezoek aan Circoloto
27/02… Met m’n tweeling-kleinzonen en hun klasgenootjes naar  ’t circus!! In ’t vet in mijn agenda en nu is ’t zover!
Voel ik een vleugje nostalgie?...  Als pubers fietsten  m’n broer en ik soms kilometers ver om een stukje magie van een “neergestreken” circus op te snuiven… een gemeenschap op zich met prachtige woonwagens, dierenkooien, af en toe een clown die passeerde of een jonge acrobate, mooi gevormd, schaars gekleed… er hing altijd wat spanning in de lucht! En vandaag ook: iets te vroeg toegekomen mochten we al in een circus-klaslokaal: geen gewone schoolbanken, wél dikke matten, trapezen, tonnen, reuzeballen, een plint… Wat gaan ze die klein mannen en ONS vandaag allemaal laten doen?!
Ring, ring! De bakfietsen met ons klein circusartiesten komen eraan! Spanning, verwachting, plezier op de snoeten. Jassen, schoenen en kousen uit… de grote mensen mogen hun kousen aanhouden. Oef! vandaag die zonder gaten!
Juf Trien met een paar pagadders op hare schoot heeft er duidelijk ook zin in… Sofie, een “echte”  van de circusschool, helemaal in ’t zwart stelt zich even voor en zet iedereen in actie: in een mum van tijd is de zaal één wervelwind van kleuters die achter hun papa, mama, opa of oma aan gaan of omgekeerd. Van een opwarmertje gesproken!..
En dan begint de opleiding van “gewone(?)” kleuter naar circus-acrobaat! Sofie leert hoe we aan de trapezen moeten zwieren, palen opklimmen en afdalen, kunstjes maken op reuzeballen en tonnen, over wiebelende banken lopen en zelfs koorddansen! En dat met de nodige buigingen en natuurlijk het applaus niet vergeten!  Iedereen oefent naar hartenlust, overal fiere gezichtjes… kleuters die zienderogen groeien…
Kleine pauze met een rijstkoek en dan weer verder naar een andere zaal waar Sofie met veel moeite een circustent los maakt en opstelt . Alle kleuters doen haar na en rollen de grote mensen van hier naar daar… Berenloop, zwieren en zwaaien tot in strekstand boven op de schouders van de volwassenen… Zalig!!
Sofie van de circusschool liet héél veel van haar kunsten zien, maar wat ze helaas niet kon was de tijd stil zetten, hij ging nog vlugger vooruit dan anders… Bijna middag, tijd om weer in te pakken!! Bedankt Sofie, ’t was een geweldige voormiddag!  Alle kleuters de bakfiets in en terug naar school!
Oh ja, Sofie nog een geweldige prestatie van je: alle grootouders waren op één voormiddag weer een pak jonger! Toch magie in je vingers?!!