Miniatuurkunstwerkjes in schoenschrapers

maandag 14 december 2020

In de actuaronde vertelden Rose en Fie over een kunstenares die miniatuurkunstwerkjes maakt in schoenschrapers. Daar wilden wij wat meer over weten!

Wat is een schoenschraper? Je vindt bij sommige huizen nog een schoenschraper naast de deur. Dit werd vroeger gebruikt toen de straten nog niet geasfalteerd werden en er met paard en kar werd gereden. De mensen veegden hun schoenen dan af aan de schoenschrapers. Nu zijn de straten veel properder en hebben de mensen een mat, dus worden de schoenschrapers niet meer gebruikt.

We gingen op buurtonderzoek en vonden heel wat schoenschrapers. We schreven de straatnaam en het nummer op van de huizen die er ééntje hebben.

buurtonderzoek

 

Ondertussen hadden we via een ouder van de klas ook contact met Elke, een kunstenares.

We konden met haar online een gesprekje houden en zo al onze vragen stellen. Ze vond het een super leuk idee dat wij ook miniatuurwerkjes in schoenschrapers zouden maken.

online-gesprek met Elke

Dus wij weer aan het werk! We schreven een brief voor de bewoners van de huizen met een schoenschraper. Met deze brief vragen we hen of we een kunstwerkje in hun schoenschraper mogen maken. Ze mogen het thema zelf kiezen.

We gingen de brieven in de brievenbussen steken en kregen al van 12 gezinnen reactie! Hoe leuk is dat!?

brieven posten

In januari, na de kerstvakantie, gaan we de miniatuurverhaaltjes in de schoenschrapers steken. Wie weet komen jullie er ééntje tegen!

 

Groep Katrien -  2de graad