SOS Help!

dinsdag 12 december 2017

Enkele weken geleden was het tijd om een nieuw project te kiezen. We wilden werken rond hulpdiensten en zo ontstond dan het project SOS Help!

We proberen tijdens dit project zoveel mogelijk zelf te helpen. Zo hebben jullie ongetwijfeld al over onze dopjesactie gehoord. We verzamelen plastic dopjes voor het Belgisch Instituut van Geleidehonden. Er mogen nog steeds heel veel dopjes binnengebracht worden!

dopjes sorteren

Eén van de dingen die we graag willen leren is hoe je wondjes moet verzorgen. Mieke kwam in de klas vertellen wat we moeten doen als iemand iets voor heeft en hoe we het moeten verzorgen. We leerden wat er in een EHBO-koffer zit en brachten een bezoek aan de apotheek. 

bezoek apotheek

Na nog wat oefening en herhaling zijn we nu helemaal klaar om de hulppost op de speelplaats te openen. Elke speeltijd lopen twee kinderen rond in een fluo-vestje en een EHBO-zak. Ze verzorgen kleine schaafwonden, builen en bloedneuzen. 

2 EHBO-helpers

Er kwam ook nog bezoek in de klas van de stadswacht. Ze vertelden wat hun taken zijn en we konden onze fiets laten graveren. 

fiets wordt gegraveerd

Maar ons project is zeker nog niet gedaan! Zo staat er nog een actie voor music for life op de planning en willen we nog veel te weten komen over politie, ziekenwagens ,brandweer en hulporganisaties.